Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Luxusní mlsání

14. 5. 2010

Luxusní mlsání

převzato z: maxiluxus.cz


 

Někdy se jedná o zcela neovladatelnou chuť na sladké, takže vezmeme zavděk i sojovým sukem z místního supermarketu, který za „starých dobrých časů“ stával celou 1,- Kčs. A pak jsou chvíle, kdy se hodí něco kapku noblesnějšího a "na úrovni"... Řeč bude o nejluxusnějších čokoládách světa.

Touží vaše tělo po něčem povzbuzujícím nebo se chce nechat jen tak bezostyšně hýčkat? Obě tyto potřeby dokáže uspokojit kvalitní čokoláda. Tato lahůdka, kterou v tekutém stavu původně popíjela výhradně aristokracie, se teprve v 19. století dostala k obyčejným lidem. Kromě kvality ingrediencí je pro chuť čokoládové tabulky či bonbonů důležitý výrobní postup.



Čokoládová první pomoc

Mistrem světa ve výrobě exklusivní čokolády je Francouz Pascal Caffet, který se řídí jednoduchými zákonitostmi: žádné konzervační látky, velmi málo cukru, vysoký obsah kakaa, žádný alkohol, stoprocentně čisté kakaové máslo a výhradně ruční výroba. To jsou hlavní tajemství luxusní čokoládové značky zChocolat, pro kterou mistr „čokolatér“ vybral patnáct exklusivních receptur, tu s přísadou mandlí z Valencie, jinde s použitím oříšků z italské oblasti Piemont. Máslo a smetana jsou vybírány od těch nejpoctivějších francouzských mlékařů. Pralinky z jeho dílny jsou zkrátka světové.

Jednou si můžete dopřát sladký doping ze speciální sady první pomoci, jindy můžete své nejdražší obdarovat exklusivní kazetou s několika šuplíčky plných delikátních bonbonů vyrobených dle chutí obdarovávaného. Každý čokoládový kousek je očíslován a na výběr máte z několika unikátních receptur v tmavém, mléčném nebo bílém provedení.  

   



Nejmarnivější čokoláda na světě

Firma Chocopologie by Knipschildt nabízí kromě celé řady cukrářských specialit také laskominu La Madeline au Truffe, což je dle časopisu Forbes nejdražší čokoláda na světě. Pod tímto názvem se skrývá pralinka s bohatým vanilkovým krémem v 70% tmavé čokoládě  oděna do kakaového prášku. Cena je 250 dolarů za 1.9 oz (necelých 54 gramů).



Kultura čokolády

Firma Amedei Tuscany neustále zkoumá a vyvýjí nové možnosti při výrobě tohoto lahodného potěšení. Kreativní a experimentátorskou prací proměnila čokoládu na nejdražší mýtus, který drží pohromadě vzpomínky z dětství a uspokojení smyslů, jak říkají sami výrobci. Nic se nesmí uspěchat, jednotlivé procesy při výrobě potřebují určitý čas pro dosažení té nejvyšší kvality, dodávají. Ten hříšný pocit, kdy ucítíte onu omamnou vůni čokolády, kdy slyšíte prasknutí při oddělení kostičky z tabulky, vezmete ji mezi prsty a ona se začne rozpouštět, ten je prostě jedinečný...

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< listopad / 2017 >>